Saç Mezoterapisi Uygulaması

Saç mezoterapisi nedir?
sac-mezo
Saç ve saçlı deri sorunlarında saçlı deriye mezoterapi uygulaması yapılmasıdır.
Saç dökülmesi, saç kırıklarını artması ,saçın mat güçsüz görünmesi sorunlarında en etkili tedavi yöntemidir.
Kimlere uygulanır?
Saç dökülmesi şikayeti olanlarda,saç dökülmesinin dönemsel olarak arttığı durumlarda, saçların kırıklarını arttığı durumlarda, saçların cansız, mat, zayıf görüldüğü durumlarda yapılır.
Saçların belirli strese maruz bırakılması( uzun süreli fön, sık sık boya yapılması…) sonucunda canlılığını yitirmesi durumlarında yapılır.
Saç mezoterapisi dökülmüş saçların yeniden çıkmasını sağlamaz. mevcut saçların korunmasını sağlar.uygulama sonrası saçlarda göreceli olarak artış hissedilir, bu yeni saç çıkmasından kaynaklanan durum değil mevcut saçların daha sağlıklı ve canlı görüldüğü için sık olarak algılanmasından kaynaklıdır.
Nasıl uygulanır?
Kişinin fiziksel özellikleri ve mevcut saçlı deri muayenesi ayrıntılı olarak yapılır.soruna ve kişiye uygun mezoterapi karışımı hazırlanır. Uygulama bölgesi dezenfekte edilir, saçlı deriye çok küçük iğneler ile 1 cm aralıklarda mezoterapi karışımı saç diplerine verilir.uygulama sırasında soğuk kompres yapılarak ağrı duyusu yok edilir.
Uygulama sonrası bir ampul vitamin ilacı kırılarak mezoterapi yapılan yere fiksasyon yapılarak uygulanır.
Kaç seans uygulanır
Saç mezoterapisi , 7-10 gün aralıklarla kişinin durumuna göre değişmekle birlikte 3-7 seans olarak uygulanır.Uygulama sonunda saçlardaki değişikli hemen fark edilir.
Koruma amaçlı olarak ayda 1 seans mezoterapi uygulaması saç bakımı için yeterli ve gereklidir.
Uygulama sonuçları nasıldır?
Mezoterapi uygulamalarının içersinde sonuçlarının hemen görülebildiği uygulama saç mezoterapisidir.
Uygulamadan 1 hafta sonra saçlarda canlılık, saç dökülmesinin azalması, saçlarda parlaklık, kırılmanın azalması, saç tellerinin güçlenmesi hemen fark edilir.
Uygulama sonrası öneriler
Uygulama sonrası havuz ve denize girmek sakıncalıdır.(2-4 gün)
Uygulama sonrası hekimin saçlı deri bakımı ve yıkama konusunda ki talimatları dikkatle anlaşılmalı ve uygulanmalıdır.